Amit én tudok azt Te is megtanulhatod.

Ha egyedi lakástextilt szeretnél, állok rendelkezésre tanácsadással, varrószolgáltatással.Ha Te magad szeretnéd őket elkészíteni, jelentkezz varró tanfolyamra.
Hívj: 0620-383-4939

ez vagyok én

Üdv. Hallgat Klári vagyok. Lakástextilek és táskák tervezésével, készítésével foglalkozom. Varrni tanítok. Megpróbálok Zöld lenni.

Elérhetőségem:

Klariss H. Lakástextilkészítő és Kereskedelmi Bt.
Tel.: 0620 - 383 4939, email: klarissh@gmail.com
Felnőttképzési tevékenység folytatásához a nyilvántartási számom: 00711-2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

itt írhatsz nekem

Üzemeltető: Blogger.

Hogyan varrjunk táskát - Sewing bag tutorial

S hogy mi készült az alábbi hímzéssel? No, hát nem ezt terveztem, de a minta túl nagy volt, úgyhogy az eredeti tervem ugrott, így némi vacillálás után ismét egy táskát varrtam. Nagyon szeretem a hóvirágot, így ezt a mintát hímeztem egy len alapra.
Ebből lett a táska külső zsebe.

 
 Miután méretre szabtam a zsebnek szánt anyagot, színt színére fordítva összevarrtam a két oldalát. Mivel duplán szabtam, a zsebnek lesz egy kis tartása. Levasaltam, kifordítottam, megint megvasaltam, az alját interlock-kal elszegtem.A táska alját most nem egyenesen, hanem egy kistányér segítségével kerekre szabtam.

A táska béléséhez használt anyag - ugyanaz a lenvászon mint a zsebé - széle igencsak hullámos volt, ezért legegyszerűbben úgy tudjuk tökéletesen egyenesíteni, hogy  a szélén ollóval becsípjük egy kicsit, így ki tudjuk húzni a vetülék egy szálát.
 Én nem a szálat húzom, hanem egyik kezembe fogom a szál végét, másik kezemmel meg óvatosan az anyagot húzogatom - tologatom. - mint amikor ráncolást készítek. Nem gond, ha elszakad a szál, mert látod alább, hogy a húzás mentén egy kicsit összeráncolódik az anyag. E mentén nyissz, s ezt addig ismételjük, míg az végére érünk az anyag szélességének.


A kiszabandó anyagok: táska külső része (itt egyben szabva, félbehajtott anyagból), táskabélés ugyanúgy
 Táska színe felső része 2x
 A táska pántja - többféle megoldással kísérleteztem eddigi varrásaim során, de a legegyszerűbbnek az tűnt, ha a pánt hosszának (plusz varrás ráhagyás 1,5 - 1,5 cm)  megfelelő csíkot szabok, aminek szélessége a pánt kész szélességének 4-szerese. A csíkot hosszában félbehajtva összevasalom, majd a két szélét középre vasalva megkapom a pánt kész szélességét.

 Így összevasalva már gyerekjáték a szélétől keskenyen levarrni. 

 színt színre fordítva rávarrjuk a toldást, majd a szélét eltisztázzuk. Ugyanígy a másik felét is összevarrjuk. A varrás ráhagyást elvasaljuk.

 A táska bélésére rávarrjuk a belső zsebet. Itt három fakkot alakítottam ki. Egyet a mobilomnak, egyet egy tollnak, a harmadik rekesz pedig zsepinek, vagy notesznek megfelelő méretű lett. Csak a zseb alját varrtam a béléshez, mert a szélei majd a táska oldalainak összevarrásával együtt lesznek bedolgozva.

Eltisztázzuk  a táska széleit, majd összevarrjuk a táska külsejének oldalait, a bélés oldalait. A bélés oldalán kihagyunk  egy rést, amin keresztül majd kifordítjuk a táskát. 

Keskenyen letűzzük a táskát a külső rész toldásánál 
A táska füleinek helyét kiszámítjuk, a táska színére tűzzük. Gombostűzni is lehet, de biztosabb, ha a szélétől kb 5 mm-re levarrod.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése