Amit én tudok azt Te is megtanulhatod.

Ha egyedi lakástextilt szeretnél, állok rendelkezésre tanácsadással, varrószolgáltatással.Ha Te magad szeretnéd őket elkészíteni, jelentkezz varró tanfolyamra.
Hívj: 0620-383-4939

ez vagyok én

Üdv. Hallgat Klári vagyok. Lakástextilek és táskák tervezésével, készítésével foglalkozom. Varrni tanítok. Megpróbálok Zöld lenni.

Elérhetőségem:

Klariss H. Lakástextilkészítő és Kereskedelmi Bt.
Tel.: 0620 - 383 4939, email: klarissh@gmail.com
Felnőttképzési tevékenység folytatásához a nyilvántartási számom: 00711-2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

itt írhatsz nekem

Üzemeltető: Blogger.

Te rajzolsz, én varrok

Újabb megjelenés:


Cikk a Népszabadság Online-rólÁlomgyártás tűvel, cérnával

A beküldött rajzokból plüss- és textilfigurákat készít a Szerényi Kata vezette alkotócsoport

Bumfordi gyermekrajzokat megmosolyogni nem nehéz, de azokat három dimenzióban életre kelteni embert próbáló feladat. Erre vállalkoznak a Te rajzolsz, én varrok alkotócsoport tagjai (főként otthon lévő anyukák), akik a rajzokból – az eredeti színeket, sőt a hangulatot is megtartva – plüss- vagy textilfigurákat készítenek.

Pócs Balázs| Népszabadság| 2012. július 17. |nincs komment

nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra

Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!

KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!

Karsay Károly
– Miközben dolgozunk, arra gondolunk, hogyan örülnek majd a rajzokat beküldő gyermekek és a szüleik. És ettől mi is örülünk – meséli Szerényi Kata (képünkön), a mozgalom hazai megalapítója, aki most a kétéves kislányával, Laurával van otthon. Egy ismerőse hívta fel a figyelmét a Child’s Own Studio honlapra, amelyet egy kanadai anyuka, Wendy Tsao hozott létre. Kata – aki már tagja volt egy alkotóműhelynek a Facebookon – bedobta az ötletet, és pár hónapja meg is alakult a körülbelül harmincfős, az ország legkülönbözőbb részein élő nőkből álló csapat.
Nem a pénzről, hanem a gyermeki boldogságról szól az egész. A rajzfigurákhoz felhasznált anyagokat és a postaköltséget az önkéntes alkotók fizetik, pedig köztük is akad, aki nehéz körülmények között él. Az egyikük, egy negyvenöt éves anya azt írta a Facebook-csoportban: reméli, hogy még teljesül a vágya, és megláthatja a Balatont. Ám amikor egy kisgyerek álomvilágát kell formába önteni, nincs idő másra gondolni.
–Miután megkapok egy rajzot, felnagyítom, és részletekben kinyomtatom. Az egyes részekről pedig szabásmintát készítek. Fontos odafigyelni az arányokra és a legapróbb részletekre is – magyarázza Szerényi Kata, aki nőiruha-készítőként végzett, és néhány évig esküvőiruha-szalonban dolgozott. Közben iparművészek tervei alapján is varrt ruhákat. Ma már vendéglátó-közgazdászként keresi a kenyerét, az anyagok és a színek világa azonban nem engedi el azóta sem. Gyermeknapi pályázattal lépett a nyilvánosság elé a Te rajzolsz, én varrok csoport. 115 rajz érkezett, ebből húsznak a megvarrását vállalták. Csakhogy annyira elkapta őket a lelkesedés, hogy végül 55 figurát készítettek el és postáztak ki. Sok fotó és videó érkezett a hálás családoktól, így a gyerekek örömét az alkotók nemcsak elképzelték, hanem gyakran látták is. Közben felnőttpályázatot is kiírtak a Facebookon, itt huszonöt év fölöttiek gyermekkori rajzait várták. A 47 elküldött rajz mindegyikét megvarrják, és július végéig postázzák.
Fejér megyei állami gondozott gyermekek rajzaiból varázsolnak legközelebb kézzel fogható lényeket. – Az állami gondozott gyerekek azért a szívem csücskei, mert nincsenek szüleik, így ők sosem kapnak személyes, csak nekik szóló dolgokat. Márpedig ezek a figurák nagyon személyesek, hiszen ők maguk tervezték – mondja a Gárdonyban élő Szerényi Kata.
Sérült gyermekeknek is varrnak majd. Ahogy terjedt a mozgalom híre, az alkotóműhely már éves programot is kidolgozott. Hamarosan egyesületté alakulnak, így legalább magánszemélyektől elfogadhatnak támogatásokat; ez főként a postaköltségek kifizetésében segíthet. Kézműves-foglalkozásokat is tartanak szerte az országban, ilyenkor az alapanyagokra és a benzinre kénytelenek költeni.
A kislány, akinek a fejére egy madár szállt: ez volt a címe a rajznak, amelyet Kata eddig a legjobban szeretett megvarrni. Két-három éves kislány cérnaemberkéjét hívta életre. A „megrendelők” néha igencsak próbára teszik az anyuka varrónők fantáziáját. Ha különösen bonyolult a feladat, beindul a közös ötletelés, és a végén mindig meglelik a megoldást. Az utat egy újabb gyermeki mosolyhoz.
Ésssss benne vagyunk a TV-ben :


Az Rtl Klub Esti Híradójában volt egy rövidke tudósítás a lények győri átadásáról.


A felhívásra érkezett rajzok itt tekinthetők meg Én őt választottam. Hogy milyen lett a végeredmény? Gyermeknapig nem fedjük fel az alkotásokat, hogy mindenki számára meglepetés legyen.
Kedves Anyukák, Apukák, Nagymamák, Nagypapák, Nagynénik, Nagybácsik és minden rokon a családban!
A Szárazépítészeti Design és a Kincsesládikó alkotói egy kis játékra invitálnak!
Az ötletet egy kanadai anyuka weboldala adta , először csak egyedi játékot akart készíteni a gyermekének, majd később kitalálta, hogy attól lesz igazán egyedi, ha a gyermeke tervezi :) Azóta rengeteg lényt megvalósított!
Most rajtunk a sor, mi is segítünk ebben nektek!
Ha szeretnéd megajándékozni a kis művészt gyereknapra az általa rajzolt baba, sárkány, lény.. :) kézzelfogható formájával, akkor most jól figyelj!
3-9 éves korú gyermekektől várjuk rajzaikat (kedvenc figurám, család és kedvenc játékom, kedvenc állatom, kitalált lényem, téma köréből). Minden gyerkőc egy rajzzal nevezhet.
Fotózd le, és küldd a rajzot 2012 április 20.-ig a terajzolszenvarrok@gmail.com címre névvel, korral, a rajz címével ellátva. A beküldött rajzokat a Szárazépítészeti design facebook oldalán található Te rajzolsz - én varrok c. albumba röviddel a beküldést követően feltöltjük.
A Kincsesládikó kézművesei közül 20vállalta, hogy egy-egy rajzot "életre kelt", tehát ennyi kis figura fog készülni a "tervrajzok" alapján. A 20 lényecske felét a közönség szavazatai (facebook like-ok) alapján, a másik felét pedig a vállalkozó szellemű kézművesek zsűrijének döntése alapján formálják meg az alkotók.
A közönségdíjasok nevét 2012. május 2.-án a Szárazépítészeti Design facebook oldalán tesszük közzé, a kiválasztott 10 pályaművet pedig csak az életre kelt rajzok elkészültékor május 20.-án fedjük fel. Kis gazdájához pont odaér gyereknapra. (A részvételhez szükségeltetik a Szárazépítészeti Design oldal likeolása (http://www.facebook.com/szarazepiteszetidesign), a felhívás megosztását meg nagyon köszönjük:))