Amit én tudok azt Te is megtanulhatod.

Ha egyedi lakástextilt szeretnél, állok rendelkezésre tanácsadással, varrószolgáltatással.Ha Te magad szeretnéd őket elkészíteni, jelentkezz varró tanfolyamra.
Hívj: 0620-383-4939

ez vagyok én

Üdv. Hallgat Klári vagyok. Lakástextilek és táskák tervezésével, készítésével foglalkozom. Varrni tanítok. Megpróbálok Zöld lenni.

Elérhetőségem:

Klariss H. Lakástextilkészítő és Kereskedelmi Bt.
Tel.: 0620 - 383 4939, email: klarissh@gmail.com
Felnőttképzési tevékenység folytatásához a nyilvántartási számom: 00711-2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

itt írhatsz nekem

Üzemeltető: Blogger.

A kacsa és a kabát

Az eredetileg tervezett poszt előtt még egy adalék információ a két képpel kapcsolatban.

Az a gyönyörű kacsa - magyarul mandarin réce - egy Ázsiában őshonos, tehát nem  csak Kínában, de Japánban és Oroszországban is tenyésző szárnyas.A Wiki szerint Japánban él a legnagyobb populáció. Mivel veszélyeztetett fajjá vált, ezért elkezdték telepíteni Európába is. (Ausztria, Belgium, Dánia, Franciao, Németo, Hollandia, Szlovénia, Svájc és UK a szerencsés államok - forrás: IUCN Vörös Lista a Veszélyeztetett Fajokról http://www.iucnredlist.org/


"Díszítő elemként Kínában használják, s mindig párban ábrázolják, hiszen a kacsapár élete végéig együtt marad, és utódaikat is párban nevelik. Épp ezért lett a mandarinréce-pár a házastársi hűség és boldogság jelképállatává. A képi ábrázolásain gyakori, hogy az egyik állat csőrében lótuszvirágot, a másik a lótusz gyümölcsét viszi, ez azon kívánságot fejezi ki, hogy a házasság gyermekáldásban teljesedjék ki.

A mandarinrécés függöny illetve a mandarinrécés takaró a nászágy elmaradhatatlan tartozékai. A mandarinrécés párna pedig rendkívül gyakori nászajándék. Ezen tárgyak mindegyike rendkívül színes, gondos hímzés formájában ábrázolja a mandarinkacsa-párt."





Kik voltak a mandarinok? A linken bő információt kaptok a kínai hivatalnoki rendszerről, a benne dolgozó "ügyintézőkről", a mandarinokról. Én nem akarom ismételni a Sárkány Fészkében blog írását, érdemes odakattintani. A lényeg az, hogy a mandarinok hordanak ilyen kabátokat, meg ilyent:



és ilyent, amikor házasodnak:

 De tényleg elkalandoztam az eredeti tervtől, úgyhogy holnap megtudjátok, mi még a közös az előző poszt két képében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése