Amit én tudok azt Te is megtanulhatod.

Ha egyedi lakástextilt szeretnél, állok rendelkezésre tanácsadással, varrószolgáltatással.Ha Te magad szeretnéd őket elkészíteni, jelentkezz varró tanfolyamra.
Hívj: 0620-383-4939

ez vagyok én

Üdv. Hallgat Klári vagyok. Lakástextilek és táskák tervezésével, készítésével foglalkozom. Varrni tanítok. Megpróbálok Zöld lenni.

Elérhetőségem:

Klariss H. Lakástextilkészítő és Kereskedelmi Bt.
Tel.: 0620 - 383 4939, email: klarissh@gmail.com
Felnőttképzési tevékenység folytatásához a nyilvántartási számom: 00711-2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

itt írhatsz nekem

Üzemeltető: Blogger.

Történelmi nevezetesség Oxfordshire-ben

Az alábbi képek gyűjtögetését annak apropójából kezdtem, hogy a lányomnak  F.D.Roosevelt életéről kellett házidolgozatot írnia. 
  
Kicsit én is besegítettem a dologba, többszáz oldal magyar és angol nyelvű forrást végigböngészve, kijegyzetelve, sikerült egy elég jó összeállítást készíteni.

Hogy ez az egész hogy jön ehhez a kastélyhoz? Hát úgy, hogy a II. Világháború idején Roosevelt igencsak támogatta az angolokat (is) a németek elleni küzdelem során. Roosevelt és munkatársai szoros, már-már baráti kapcsolatot alakított ki az angol vezetéssel, név szerint W. Churcill-lel, az akkori miniszterelnökkel.
Kutatásaim során kezdtem olvasni a Roosevelt és Hopkins c. könyvet, s abban találtam,  hogy Churchill  többször töltötte hétvégéjét ebben a 17. század második felében épült kastélyban, amely a könyv szerint az egyik legszebb Angliában. Ezért kezdtem jobban érdeklődni a hely iránt. 

A kastély Ditchley-ben van, Oxfordshire-ben. Nem a Churchill családé volt, de a háború alatt az akkori tulajdonos átengedte nekik a kastély egy részét használatra. 
Az előcsarnok

Churchill hálószobája

Fehér szalon

6. Háló

a Hall

Étkező

Háló 1.

Háló 4.

Hálószoba 8.

A Díszterem

Zöld szalon

Persze azért kíváncsi voltam a család saját otthonára is, s újabb kutatások után találtam rá dél-kelet angliai házukra, ami Chartwell-ben található. Természetesen manapság múzeumként működik.



Az étkező:

 Lady Churchill dongaboltozatos hálószobája

Churchill szeretett festeni.


A gyűjteményből nem hiányozhat Churchill szülőhelye sem. Ez a Blenheim Palace, egy barokk gyönyörűség, a Világörökség része

Akár itt is ünnepelhetnénk a következő  Karácsonyt.
  



Ha többet szeretnél megtudni a témáról, az alábbi linkeken bő információt találsz: http://en.wikipedia.org/wiki/Ditchleywww.ditchley.co.uk, www.nationaltrust.co.uk, www.infobritain.co.uk, www.onelondonone.blogspot.com, www.timetravel-britain.com, www.chippingcampden.co.uk





1 megjegyzés: