Amit én tudok azt Te is megtanulhatod.

Ha egyedi lakástextilt szeretnél, állok rendelkezésre tanácsadással, varrószolgáltatással.Ha Te magad szeretnéd őket elkészíteni, jelentkezz varró tanfolyamra.
Hívj: 0620-383-4939

ez vagyok én

Üdv. Hallgat Klári vagyok. Lakástextilek és táskák tervezésével, készítésével foglalkozom. Varrni tanítok. Megpróbálok Zöld lenni.

Elérhetőségem:

Klariss H. Lakástextilkészítő és Kereskedelmi Bt.
Tel.: 0620 - 383 4939, email: klarissh@gmail.com
Felnőttképzési tevékenység folytatásához a nyilvántartási számom: 00711-2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

itt írhatsz nekem

Üzemeltető: Blogger.

Mit keres a kecske a lakásban?

Illetve egy lakberendezős blogban?Aki nem tudná, annak elmondom, hogy ez egy kasmír kecske. Innen meg már csak egy ugrásra van a megfejtés. A kasmír kecske puha pehelyszőrét használják fel azokhoz a finom pulcsikhoz és sálakhoz, ez utóbbi a pasmina. De készül belőle függöny, ágytakaró is. A lakásba valókat és a sálakat is sokszor azzal a bizonyos paisley mintával szőtték. De most akkor kasmír vagy paisley? Hogy azt teljes legyen a káosz, nekem volt anno egy gyönyörű selyem blúzom, anyukám szerint török mintás. 

Mi is az a paisley?
Gugli fordító nem tudja, Sztaki szerint kasmír minta. No de lehet még: vese, bab, kerekded madártoll, könnycsepp, mangómag. A Kelet-Indiai Társaság vetett rá szemet, s hozta Európába az első kasmír mintás árukat a 17.sz. első felében. Annyira népszerű lett, hogy elkezdték gyártani előbb Franciaországban, majd az 1800-as években a  skót Paisley városában (ennyit röviden).

S miután túlléptünk a pihe-puha gyapjakon, álljon itt egy pár ötlet, hogy a könnycsepp mintát a klasszikus felhasználásán túl is lehet alkalmazni - a lakberendezésben.  
Ez már nem lakás, de megtetszett.

képek forrása / sources:
itt, itt,  itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése